Оптимист ли е българинът - едно проучване на УниКредит Булбанк

Оптимист ли е българинът - едно проучване на УниКредит Булбанк

Месец февруари преваля. Радваме се на слънчевото и топло време, което забелязваме, че носи повече усмивки по лицата на хората около нас. Така започнахме годината и ние от УниКредит Булбанк – с усмивка и с проучване какви са нагласите на българите за 2014.

Направихме национално представително изследване „Нагласи сред българите“ и пуснахме онлайн анкета в страницата ни във фейсбук – „Моята 2014“. Резултатите ни зарадваха – общият процент оптимизъм сред българите в началото на тази година е сравнително висок – цели 60%, или както казваме в нашата рекламна кампания „6 от 10 българи вярват, че през 2014 ще постигнат повече“.

Зададохме няколко въпроса, за да достигнем до тези проценти. Увереност в утрешния ден и в професионалното развитие проявяват над 50% от анкетираните. Любопитен факт е, че доходът не оказва сериозно влияние върху това колко оптимистично хората гледат на своето бъдеще, както и тенденцията, че дамите са малко по-позитивно настроени от силния пол. В навечерието на празника на любовта и виното е важно да отбележим и друга положителна посока в мисленето на българите – високите резултати по отношение на благоприятно развитие в сферата на интимните отношения – над 70%.

За нас една от най-хубавите тенденции, които отчетохме, е ясно изразената вяра на българите във възможностите за постигане на поставените за годината цели. Това ни кара искрено да се надяваме, че въпреки „неравностите“ на ежедневието, повечето от нас са оптимисти, които, както е казал Уинстън Чърчил, ще видят не трудност във всяка възможност, а възможност във всяка трудност.


Мария Първанова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Nbsjb/QbswbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мария Първанова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни