УниКредит Тауър сред най-красивите новопостроени небостъргачи в света

УниКредит Тауър сред най-красивите новопостроени небостъргачи в света

Освен европейски център на модата, Милано се оказва и един от най-оживените и космополитни италиански градове. Именно тук се намира и централата на УниКредит Груп.

Доскоро разпръснати из 26 красиви стари сгради в самия център на града, към момента офис сградите на групата в Милано са обединени в едва 5 различни локации. Заслуга за това има построяването на модерен офис комплекс, състоящ се от три кули в район Порта Нуова. Вече повече от десетилетие тази част на града се радва на нов живот в рамките на градски план за облагородяване и преустройство на стария бизнес квартал на Милано, известен със сградите си от 50-те години на 20 век. Смелото архитектурно решение, което прие централата на УниКредит, се нарича УниКредит Тауър и включва най-високата сграда в Италия, издигаща се на височина 230 метра. През септември т.г. комплексът получи международно признание по CNN като влезе в топ 10 на класация на най-добрите новопостроени небостъргачи в света на немската компания Emporis, която отличава най-високите сгради в света за отлични постижения в сферата на естетическия и функционалния дизайн.

 

Създател на УниКредит Тауър е аржентинският архитект Сезар Пели, известен с архитектурните си шедьоври из целия свят. Негови творения са Петронас Тауърс (450 м) в Куала Лумпур, Световният финансов център в Ню Йорк, Международният финансов център в Хонконг и много други. Начинът на мислене, който намира отражение в проекта, залага на създаване на общи пространства, които заемат близо 30% от цялата площ, допълвани от отворени и прозрачни работни места. Те трябва да осигурят удобна и приятна работна обстановка за близо 4000 служители на УниКредит в Милано.

УниКредит Тауър е носител на сертификат LEED Gold, удостоверяващ, че сградата е създадена с отговорност към околната среда и ефективното разпределение на ресурсите. Това признание е в резултат на заявения от групата план за намаляване на въглеродните емисии с 30% до 2020г.


Мария Първанова

Управление „Връзки с обществеността и комуникации“

Nbsjb/QbswbopwbAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Мария Първанова


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни