Боляри посрещнаха Купата на UEFA Champions League на Царевец

Боляри посрещнаха Купата на UEFA Champions League на Царевец

С истински летни температури и много слънчево настроение Велико Търново посрещна Купата на UEFA Champions League при първата й спирка из страната след тридневната изложба UniCredit Walk Of Champions в София. Още преди обяд жители и гости на града очакваха трофея в парк Марно поле, където по програма трябваше да спре автобусът на шампионите. Програмата започна с изпълнение на местния мажоретен състав, младежка духова музика и спортно разиграване на бъдещите надежди на местния футболен отбор „Етър“.

Точно в 12 ч. под звуците на химна на UEFA Champions League и аплодисментите на най-малките фенове, автобусът спря пред екзалтираната публика. Кметът на Велико Търново Даниел Панов, регионалният директор „Банкиране на дребно“ на УниКредит Булбанк Тошко Рачев, както и футболните легенди от „Златното поколение“ на САЩ ’94 Трифон Иванов и Бончо Генчев бяха сред първите, приветствали трофея в старопрестолния град.

Опашката от желаещи да се снимат с Купата не намаля до 14:30 ч., когато автобусът на шампионите потегли към втората си спирка в града – историческия хълм Царевец. И тук не липсваха изненади за техническия екип на Обиколката – преоблечени като средновековни боляри, благородници и воини в доспехи, местни самодейци посрещнаха Купата в подножието на крепостния град. Гледката привлече вниманието на търновци, но и на много гости на града и в късния следобед стотици любители на футбола вече бяха успели да направят своята лична снимка с трофея.

 

Очаква се гостуването на Купата в старопрестолния град да завърши с традиционното светлинно шоу “Звук и светлина” на Царевец от 19 ч. днес, след което автобусът на шампионите ще се отправи към следваща си спирка – Пловдив.


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни