21 години след триумфа на Уембли, Христо Стоичков вдигна Купата в Пловдив

21 години след триумфа на Уембли, Христо Стоичков вдигна Купата в Пловдив

Невероятни емоции предизвика Обиколката на Купата на UEFA Champions League, която днес достигна до Пловдив. След огромния интерес, който предизвика във Велико Търново вчера, автобусът на шампионите спря на площад Централен точно в 12 ч. на обяд. Стотици жители и гости на града под тепетата станаха свидетели на един много личен и емоционален момент, когато видяха отгоре футболната легенда Христо Стоичков. Камата бе аплодиран от съгражданите си, появявайки се с оригиналната си футболна фланелка на ФК Барселона, с която играе и триумфира на Уембли през 1992 г.

“Това е нещо голямо, пожелавам на всички български футболисти подобен шанс!“, каза Стоичков пред събралото се множество, след което вдигна Купата над главата си, повтаряйки момента от Уембли преди 21 години.

 

Ентусиазмът на посетителите бе разпален допълнително от зам. кмета на Пловдив Георги Титюков, който заяви, че е време български, а защо не и пловдивски отбор, да вдигне престижния трофей. Титюков бе сред първите, които успяха да се снимат с Купата върху автобуса на шампионите заедно с легенди на местните футболни отбори Ботев и Локомотив.

Веднага след тях най-малките фенове имаха възможността да се почувстват като шампиони редом до трофея. Автобусът на шампионите ще остане на площад Централен до 18 ч. днес, а всички желаещи ще могат да изживеят невероятната емоция на Шампионската лига.

Пловдив е поредната спирка от Обиколката на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит. Хиляди българи вече успяха да направят своята лична снимка с легендарния трофей в София и Велико Търново. Големият финал на Обиколката е в Стара Загора утре, където местните фенове на футбола ги очакват нови незабравими емоции.


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни