София посрещна Купата на UEFA Champions League

София посрещна Купата на UEFA Champions League

София, 18 октомври 2013. Вятърът завихря есенни листа по площада при Народния театър в София, докато десетки любители на футбола се събират пред UniCredit Walk Of Champions - впечатляващата изложба на UEFA Champions League. Пропътувала над 5000 километра от Берлин през няколко европейски столици в рамките на месец, изложбата е у нас за специалния финал на едно незабравимо турне.

На фона на два от най-разпознаваемите гласа в родната спортна журналистика - водещите Михаил Дюзев и Иво Райчев, тълпата пред триумфалния балкон става все по-голяма, но моментът на истината настъпва, когато откъм ул. "Иван Вазов"се появява двуетажният автобус на шампионите с най-желания футболен трофей в цяла Европа - Купата на UEFA Champions League. Под аплодисментите на стотиците футболни фенове, двама легендарни играчи пристъпват към автобуса, за да внесат символично трофея - Фабио Капело и Робер Пирес са в България специално за Обиколката на Купата като официални посланици на УниКредит. Мигът, който са очаквали с нетърпение любителите на футбола у нас - докато звучи химнът на Шампионската лига, двамата посланици заедно с главния оперативен директор на УниКредит Булбанк Андреа Казини вдигат трофея на триумфалния балкон!

 

Да се докоснеш до историята на UEFA Champions League

Зад вратите на UniCredit Walk Of Champions първите посетители вече са взели своите персонални RFID карти, които им осигуряват уникално интерактивно преживяване, благодарение на най-съвременните дигитални технологии. Едно докосване до специалните екрани е достатъчно, за да активира съответната игра или томбола, а атракциите са наистина разнообразни по целия път към мечтания трофей.

Фланелката на Лео Меси с автограф от финала на Барселона през 2009 г., ръкавиците на Касияс или футболната топка от финала през 2007 г., както и много други ценни исторически предмети очакват посетителите зад специални витрини. В центъра на експозицията феновете могат да видят 14 оригинални топки от различни финали на UEFA Champions League, осигурени от Adidas.

Страстите по време на обиколката се разпалват в момента, в който посетителят види в дъното на залата самите футболни легенди Фабио Капело и Робер Пирес, които с готовност раздават автографи, снимат се с всички желаещи и си говорят за любими моменти от историята на най-престижния футболен турнир на Стария континент.

Една среща извън терена 25 години по-късно

По-рано през деня, непосредствено след пресконференцията на двамата емблематични футболисти, официалните лица и десетките журналисти станаха свидетели на изключително емоционален момент. Бившият играч и треньор на Левски Антон Станков се срещна на живо с Фабио Капело, за да му припомни първата им среща, състояла се на терена преди 25 години. По това време Станков е играч на Левски-Спартак, докато Капело играе за Милан. Годината е 1978-а. Днес, четвърт век по-късно, двамата играчи си стиснаха ръцете отново и размениха автографи. В момента Антон Станков е треньор на футболния отбор на УниКредит Булбанк, а момчетата присъстваха и на емоционалната среща между двамата.

 

Лична снимка с Купата на триумфалния балкон

Безспорно най-атрактивна за всички посетители е самата Купа, която е и финалната точка на интерактивната обиколка. Концепцията на експозицията напомня дългогодишната традиция отборът-шампион да вдигне трофея на триумфалния балкон пред екзалтираните фенове, които приветстват своите любимци. Така и тук всеки желаещ получи уникалния шанс да си направи лична снимка с Купата, която да сподели веднага в любимата си социална мрежа. Момент, който със сигурност стотици фенове ще помнят завинаги. Защото футболът неслучайно е най-великата игра, извор на вдъхновение и начин на живот!

Очакваме ви в събота и неделя, 19 и 20 октомври, на площада пред Народния театър, за да споделим тази емоция заедно!


Георги Грънчаров

Мениджър Онлайн комуникации

Hfpshj/HsbodibspwAVojDsfejuHspvq/Ch

Вижте всички статии от Георги Грънчаров


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни