UniCredit App Challenge - конкурс за идеи за мобилни приложения и интерактивно съдържание в банковия сектор: издание 1

UniCredit App Challenge - конкурс за идеи за мобилни приложения и интерактивно съдържание в банковия сектор: издание 1

Първото издание на конкурса UniCredit App Challenge се проведе тази година и беше организирано от УниКредит Булбанк в партньорство с Mobile Monday. Проектът представи предизвикателство пред разработчиците на мобилни и уеб приложения и феновете на информационните технологии да създават идеи в банковата сфера.

Начало на състезанието постави специално събитие на 27 май 2013г., което събра специалисти от сферата на иновациите. Те бяха поканени да развихрят въображението си в рамките на един месец и да регистрират своите идеи за мобилни и уеб приложения в категории Лични финанси, Малък бизнес, Банкиране на бъдещето и др. Жури от доказани професионалисти в сферата на мобилните и уеб технологии, телекомуникации, медии и финанси оцени всеки участник и неговата идея за иновативна финансова апликация.

Изборът беше изключително оспорван. Заложените критерии в състезанието бяха приложимост, иновативност и потенциал за реализация, но всички членове бяха обединени около идеята, че бъдещето на банкирането е да става все по-мобилно. Журналистът Александър Бойчев, член на журито, твърди, че съвсем скоро „мобилните устройства ще играят ролята на крайни терминали за извършване на банкови операции“. Каква пък е визията по този въпрос на председателя на журито банкерът Левон Хампарцумян, може да проследите във видео интервю от церемонията по награждаване. Тогава станаха ясни и победителите. Идеята за мобилна апликация „Влез в бюджета“ на Александра Рей спечели първо място, а на второ и трето се наредиха съответно Инна Тинова с идеята „На пазар с Donna“ и приложението на Стоян Делев „Get-a-credit”. Те спечелиха парични награди и телефони от партньора HTC. Наградата на публиката и ultra book HP ElitePad 900 спечели мобилното приложение на Благовест Димитров „DareU“.

Съвсем спонтанно беше решението на журито да определи и допълнителна награда. Приложение за улесняване изпращането на дарителски смс за кампаниите на DMS България спечели всеобщи симпатии. Ето защо създателите му получиха правото да изберат кауза, на която банката да дари от тяхно име 500 лева.

Най-важните моменти от церемонията по награждаването бяха заснети в специален видео репортаж.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни