Случка от истинския живот: Банкова карта връща на собственика му загубен портфейл

Случка от истинския живот: Банкова карта връща на собственика му загубен портфейл

Наскоро клиент на УниКредит Булбанк предизвика вниманието на част от италианските медии с любопитната си история. Тази пролет българинът Иван Димов отива на екскурзия в Сицилия и изпитва на гърба си най-големия кошмар на туриста – в чужда страна загубва портфейла с всичките си документи, карти и пари.

„Да намериш портфейл с пари и документи и да го върнеш на собственика му би трябвало да е нормална проява на гражданско самосъзнание, но като се има предвид в какви времена живеем, това си е новина“, пише италианският вестник La Sicilia Catania, представяйки случката. Щастливият край на кошмара се случва в един от филиалите на УниКредит в Катания, където изгубеният портфейл се връща много бързо при собственика си.

Как проработва късметът на Иван Димов? Просто портфейлът му е намерен от служител на УниКредит в един автобус от Катания за Палермо. Истински щастливото стечение на обстоятелствата обаче се оказва фактът, че нашенецът бил клиент на българската УниКредит Булбанк. И както пишат италианските медии, „организационната машина УниКредит се завърта по уникален начин, заради присъствието на групата в 22 страни в цяла Европа“. Така само за няколко часа Иван Димов е намерен и местният директор на филиал му връща изгубените документи и пари.

Българинът дори дава кратко интервю за италианския печат, в което казва: „Успях лично да се уверя от първо лице какво означава да бъдеш клиент на международна банка и благодаря за ефективността на УниКредит и вниманието към клиента, което показаха с бързото възстановяване на портфейла ми“.

И така, пазете портфейлите и документите си, но за всеки случай си издайте една карта на УниКредит Булбанк. Така поне в 22 страни в Европа можете да разчитате, че ако я намери някой от 150000-те хиляди колеги, увеличавате шанса си късметът да е на ваша страна.

Екипът на УниКредит


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни