Третият Зелен ден на УниКредит Булбанк събра над 200 доброволци на Витоша

Третият Зелен ден на УниКредит Булбанк събра над 200 доброволци на Витоша

Пролетта дойде и от доста време ни сърбяха ръцете да свършим нещо полезно за средата, в която живеем. Заедно с нашите доброволци на 13 април организирахме третия Зелен ден на УниКредит Булбанк на Витоша.

За поредна година парк „Витоша“ ни посреща на територията си, където си припомнихме как една усмивка може да отвори пролука в навъсеното небе, за да изгрее слънце. С невероятен заряд и ентусиазъм, само за ден почистихме отпадъците в местностите около хижа „Момина скала“ и хижа „Планинец“, и боядисахме пейките и беседките около двете хижи. Поканихме и нашите семейства. Знаем, че децата наблюдават всичко, което правим, а личният ни пример полага основите на техните разбирания, затова с радост ги включихме в кампанията. Най-малките представители се погрижиха за дребните пернати обитатели на парка и им осигуриха нови домове. Заедно с това, децата научиха редица любопитни факти за опазването на околната среда, за живота на птичките и техните навици.

Тези забележителни резултати постигнахме благодарение на незаменимата подкрепа на нашите колеги и партньори от ЕкоБулПак и Дружество за защита на птиците, които откликнаха бързо и подкрепиха идеята ни. Заедно доказахме, че всяко нещо, което правим, оставя отпечатък. И тъй като най-добрият начин да бъдем в синхрон със света, в който живеем, е да се обърнем към него и да му дадем нещо от себе си, ние продължаваме да го правим за пореден път. Необичайните ситуации, в които попадахме, бяха наш непресъхващ извор на вдъхновение.

 

Вярваме, че участието ни в програмата дава един по-различен поглед и разкрива „лицето зад костюма“. Надеждата ни е, че по този начин вдъхновяваме и останалите за съпричастност към каузите, които считаме за стойностни. Желание, страст, ангажираност и добро настроение преливаха по витошките поляни. Показахме силата на доброволчеството – нужна е безкористност, за да свършиш едно добро дело само заради факта, че трябва да бъде свършено. Ние вярваме в Националната зелена програма на УниКредит Булбанк. Искаме да бъдем активна част и да предоставим помощта си по най-добрия начин. Не винаги е лесно, но винаги си заслужава и винаги има време за това, когато има желание. Честни сме със себе си и знаем, че в календара ни ще се намери свободен ден и час.

Съботният ден ни донесе много удоволствие, веселие и остави радостен отзвук у всички участници. Завърнахме се с възобновени творчески запаси, мотивирани и готови за нови предизвикателства. Забавлявахме се истински и създадохме приятелства, докато заедно правехме добро. Защото вярваме, че каузата, която подкрепяме, е значима, а малките неща са тези, които правят живота толкова голям.

Инициативата е част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк. Събитието ангажира емоционално голям брой хора, които стават посланици на зелената идея и възпитава уважение и любов към природата у децата. За разлика от много неща в живота, участието на доброволни начала е въпрос на личен избор и мотивация, извираща от собственото желание и ентусиазма да окажеш помощ на кътче от света.

Повече снимки от Зеления ден можете да видите във фейсбук.

Статията подготви екип на UnBoundPR в УниКредит Булбанк

VoCpvoeQSAVojDsfejuHspvq/ch


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни