Владо Памуков: Лео Меси се оказа изключително скромен, въпреки славата

Владо Памуков: Лео Меси се оказа изключително скромен, въпреки славата

Владимир Памуков е отговорен редактор в отдел „Спорт“ на в. „Труд“. Като заклет почитател на Барселона и УЕФА Шампионска лига го поканихме да отправи поредното футболно предизвикателство в нашата фейсбук игра. Специално за блога на УниКредит Булбанк Владо Памуков разказа интересни моменти от кариерата си на спортен журналист.

За срещата с Лео Меси на клубната база на каталунския гранд в Барселона

Бях подготвил 21 въпроса за най-великия футболист на новия век с надеждата да отговори на 4-5 за единственото му интервю с български журналист. В подготовката изобщо не предполагах, че ще имам среща с един от най-скромните футболисти от стотиците, с които съм имал контакт по целия свят в досегашната ми 25-годишна кариера. Меси се показа спокоен, любезен и отговорен към интервюто, въпреки че не беше за медия със световно влияние или срещу заплащане. Просто направи жест заради молба на Христо Стоичков, към когото се обръща с почтителното Маестро. Не отказа снимки, автограф и дори чрез човек от клуба направи подаръци за вестника - топка и своя фланелка. Мога да сравня отношението на Лео Меси само с това на вездесъщия Франц Бекенбауер - безспорния еталон, когато говорим за присъствие извън терена на футболна личност. Било за анализ, реклама или интервю.

Любим момент от историята на УЕФА Шампионска лига

Финалният мач на 25 май 2005 г. в Истанбул между Ливърпул и Милан, спечелен от англичаните с дузпи. Първото полувреме завърши 3:0 за Милан, който си беше фаворит и преди мача, а Ливърпул изглеждаше като боксьор след няколко нокдауна. Но за 6 минути между 52-ата и 58-ата Ливърпул върна трите гола, а по трибуните настана истерия. Стигна и до журналистическата ложа, където репортер на английски вестник хвърли дори сакото и панталона си на земята, остана по боксерки и викаше от радост. До него легендарният Джон Тошак се държеше за главата и забрави да коментира, а бе специален гост-коментатор на радио Би Би Си. След победната дузпа в журналистическата ложа бе като на трибуната с феновете, англичаните викаха "Йес", а италианците се държаха за главите и стенеха "Мама мия, мама мия"... Само по време на дузпите няколко пъти линейката влиза два пъти в стадиона, за да окаже помощ на припаднали в драмата фенове. Луд мач!

Най-красив гол...

Сигурно всеки фен си има свой такъв, избран по важност или с пристрастие към отбор и играч, който го е вкарал. Моят избор е за извънземният удар от въздуха на Зинедин Зидан за "Реал" срещу "Байер" през 2002 г. Страхотен гол, на финал, и то победен!

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни