"Коледна магия от кадифе" на Ирина Флорин в галерия УниКредит Студио

"Коледна магия от кадифе" на Ирина Флорин в галерия УниКредит Студио

С началото на зимата и наближаването на коледните и новогодишни празници, естествено идва и желанието за уют, топли цветове и емоции, които да провокират сетивата ни. Такова е посланието и на изложбата, която тази седмица отвори врати в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио. Тя носи името „Коледна магия от кадифе“, а неин автор е Ирина Флорин - утвърден творец в областта на музиката, която за първи път се представя в сферата на приложните изкуства.

Композициите на певицата са вдъхновени от едни от най-чувствените картини на известни художници като Климт, Реноар, Ван Гог. Техните емоционални платна естествено си кореспондират с добре подбрани творби в стил арт-нуво. За тяхната реализация са използвани най-съвременните дигитални технологии за полагане на цветен печат с мултимилионни цветове върху класическите естествени материи коприна и кадифе.

За УниКредит Булбанк е особено важно да подкрепя инициативи, свързани със съвременното изкуство и да представя известни и не толкова известни творци“, каза главният оперативен директор на банката Андреа Казини по време на официалното откриване.

Изложбата можете да разгледате всеки делничен ден в УниКредит Студио на ул. “Княз Александър I” 12. Повече снимки от откриването вижте във фейсбук страницата на галерията.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни