Емил Костадинов: Пазя невероятни спомени от Порто и Байерн

Емил Костадинов: Пазя невероятни спомени от Порто и Байерн

С приключването на предварителната фаза на UEFA Champions League, сезон 2012/2013, тази седмица идва краят и на първия етап от футболното предизвикателство, което отправихме към нашите фенове във фейсбук страницата на УниКредит Булбанк. В четири от кръговете на груповата фаза четирима от нашите мениджъри дадоха своите прогнози за някои от двубоите, а във фейсбук призовахме феновете на футбола да се обзаложат с тях, като дадат свое предположение за финалния резултат.

Тази седмица Емануеле Рекиа, директор на управление „Човешки ресурси“, заложи за победа на Пари Сен Жермен с два на нула в мача с Порто, който ще се играе тази вечер от 21:45 ч. Единствен сред останалите мениджъри, Рекиа избра да прогнозира резултата в мач без участието на италиански отбор.

Като за финал в тази първа част от нашето футболно предизвикателство, решихме да се допитаме и до един от най-емблематичните играчи в историята на българския футбол – Емил Костадинов.

Легендарният голмайстор от златното поколение на българския национален отбор през 90-те години на миналия век прогнозира резултатите от мачовете на два от отборите, с които е играл в европейските клубни турнири - Порто и Байерн Мюнхен. Костадинов е първият българин, вкарал гол във финал на европейски клубен турнир - през сезон 1995/96 г., когато печели купата на УЕФА с „Байерн Мюнхен“. Преди това играе четири сезона в португалския Порто, с които достига до полуфинал в Шампионската лига през 1994 г.

ПСЖ – ПОРТО: 2-1

В състава на Порто съм изкарал едни от най-добрите си години: печелил съм много титли и купи на Португалия. Играл съм с фланелката на Порто за Купата на шампионите три пъти, като сме стигали и до полуфинал. Ето защо периодът, прекаран в този клуб, спомогнл много за развитието на моята кариера, е изпълнен с невероятни емоции.

Байерн Мюнхен – Бате Борисов: 4-1

Според мен Байерн Мюнхен е най-големият клуб в Европа. Връщайки лентата назад към тези незабравими години, ме обземат топли чувства. С този отбор спечелих Купата на УЕФА, което наистина значи много за мен. Всичко това ме прави горд, щастлив и не на последно място благодарен, че съм имал възможността да бъда част от този клуб.

Довечера ще стане ясно дали Емануеле Рекиа и Емил Костадинов са познали изхода от мачовете. А може би вие ще дадете точна прогноза? Обзаложете се срещу Емануеле Рекиа във фейсбук страницата ни!

Очакваме още футболни емоции и догодина във фазата на директните елиминации с UEFA Champions League и UniCredit – официалната банка на най-престижния клубен турнир в Европа.

 


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни