Банкери на бъдещето

Банкери на бъдещето

„Моята банка на бъдещето“ е проект, в който поканихме талантливи и амбициозни студенти, които вярват в себе си, имат смели идеи и искат да ги осъществят с подкрепата на най-голямата банка в България. Целта - да ни покажат как изглежда тяхната банка на бъдещето, какви продукти и услуги предлага тя и какво изживяване носи на своите клиенти.

Началото на проекта беше дадено на 4 юли. В него се включиха 3 клуба, създадени в студентската онлайн платформа „Кошер“, дело на Job Tiger. Какво им обещахме? Възможности, доверие и поле да разгърнат потенциала си, да се срещнат с най-добрия учител – практиката, да се докоснат до опита на доказаните професионалисти и мениджъри на банката, да се включат в обучения и да представят своите идеи пред мениджмънта.

Проектът бе под патронажа на Цветанка Минчева – заместник-директор на главна дирекция Банкиране на дребно. Студентите получиха ценна подкрепа и от страна на останалите мениджъри - всеки отбор имаше свой ментор, който го напътстваше по време на работата. Това бяха Здравка Христова - мениджър „Подпомагане на продажбите“, Юлиан Влахов – директор на управление „Алтернативни канали“ и Камен Костадинов – старши мениджър „Заможни клиенти“. Участниците в „Моята банка на бъдещето“ бяха обучени и по няколко ключово важни за представянето им теми: Управление на проекти, Клиентска удовлетвореност и Презентационни умения.

Както често се случва в живота, конкуренцията е изключително жестока и до финала достигат само истинските герои. Авторитетно жури очакваше да чуе идеите на “Банкери на бъдещето” и “Бизнес банк”. Негов председател бе Паскуале Джамбои – директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк. Журито оценяваше основно иновативността, приложимостта на идеите и ползите от тях.

“Банкери на бъдещето” представиха концепция за мобилен високотехнологичен банков клон във формата на сфера, в който са разположени интерактивни електронни табла. Чрез тях могат да се извършват всички банкови операции, а при нужда от консултация екранът предлага връзка в реално време с банков служител. Сред любопитните идеи на младите хора за банкиране от бъдещето бяха писалка-пръстен за бързо и удобно банкиране, банкови карти от ново поколение с мини флаш USB адаптър и др.

Клубът „Бизнес банк“ от УНСС си представя бъдещето на масовото банкиране в ползването на интерактивен банков сайт, който да дава възможност за цялостно обслужване на клиента чрез интересна, ясна и забавна визуализация на всяка опция за банкиране. Според студентите от УНСС, нарастващият брой интернет потребители изисква погледът да се насочи към онлайн пространството за банкиране.

Специалната изненада и за двата отбора бе срещата с Левон Хампарцумян. На въпрос какви да бъдат приоритетите им, за да успеят, той ги посъветва да се стремят непрекъснато към добро образование и да обърнат особено внимание на счетоводството. В същото време според него е много важно да бъдат в баланс със себе си и да отделят достатъчно време и на почивка и разумни забавления. “Успехът е комбинация от способности, предприемчивост и късмет“, каза Хампарцумян.

Всички участници в “Моята банка на бъдещето” получиха възможността да започнат стаж в УниКредит Булбанк. Благодарим им за стремежа, креативността и решителността и им пожелаваме успех!

Снимки от проекта “Моята банка на бъдещето” може да видите във фейсбук страницата на УниКредит Булбанк.Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни