Португалецът Уго Сантош с втора титла на Европейския УниКредит шампионат по голф

Португалецът Уго Сантош с втора титла на Европейския УниКредит шампионат по голф

Проливен дъжд, мъгла и драматични обрати на игрището в Правец по време на Европейския УниКредит шампионат по голф

И тази година станахме свидетели на драматични моменти по време на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти, който се проведе в Pravets Golf Club между 16 и 20 септември. Португалецът Уго Сантош защити своята титла на шампион на Европа за втора поредна година. Само на един удар след него, на второ място останаха Лий Рук от Уелс, Фредерик Купияр от Франция и испанецът Микел Галдос.

Още в първия ден от състезанието участниците създадоха интрига – изправяйки се срещу необичайни за средата на септември климатични условия, Сантош остана на второ място с резултат 4 под пара, споделяйки го със Саймън Едуърдс от Уелс и Томас Сетерхил от Швеция. Прецизната игра на испанеца Микел Галдос през целия първи ден на турнира му осигури първото място с резултат 5 под пара.

Вторият ден премина под знака на французина Бенжамен Николе - с брилянтен резултат от 8 под пара той убедително поведе в класирането с 3 удара преднина пред Уго Сантош, който отново остана втори. Интригата се засили на следващия ден – след кратко прекъсване на играта заради мъглата на игрището в Правец ,испанецът Микел Галдос отново оглави надпреварата.

След драматични последни минути под проливния дъжд на игрището в Правец и перфектен 10 - метров пътинг удар на 18-ти грийн, на финала Сантош триумфира на първо място и защити своята титла на Шампион на Европа. Чекът и купата на победителя връчиха лично Паскуале Джамбои, член на УС на УниКредит Булбанк и Иън Рандъл, президент на PGAs of Europe.

След церемонията по награждаването наши колеги имаха възможността да разговарят с двукратния шампион. Във видимо добро настроение Уго Сантош не спести комплиментите си по организацията и провеждането на състезанието тази година. Според португалеца България, която няма традиции в голфа, притежава всички необходими качества да се превърне в успешна дестинация за голф туризъм – подходящи климатичните условия и отлични съоръжения. Запитан какво би посъветвал начинаещите в голфа, Сантош отговори: „Ако наистина сте запалени, трябва да работите много усърдно, за да станете добри. Не се колебайте!“.


Последвайте ни в социалните мрежи

Пишете ни