Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Велко Джилизов

Главен директор Дирекция Правна и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

 

Велко Джилизов

Velko-Dzhilizov.jpg

Велко Джилизов е Главен директор Дирекция Правна и Член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Той започва кариерата си в Булбанк през 1996 г. като  вътрешен одитор в Управление „Вътрешен контрол“. През 2002 г. става юрисконсулт в дирекция „Управление на кредитите и риска“. Ангажиран е с правното консултиране на кредитни и обезпечителни сделки на корпоративни клиенти, като на тази длъжност участва като правен консултант в едни от най-големите проекти за финансиране в България по това време.

От 2004 г. до 2007 г. е Старши юрисконсулт в управление "Правно", а в периода юни 2007 - юли 2012 г. заема длъжността Старши мениджър на Отдел „Правно обслужване на Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“ в Управление „Правно и регулативен контрол“. Той отговаря за организацията, управлението и качеството на правното съдействие на Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в регион София, включително правното обслужване на сделки на ключови и международни клиенти, както и по различни форми на финансиране, проекти за недвижими имоти, реструктуриране, преобразуване и придобиване на търговски дружества и др.

Между 2012 г. и 2013 г. Велко Джилизов е заместник директор, а през 2013 г. става Директор на Управление „Правно и регулативен контрол“ и член на Правния комитет на Асоциацията на банките в България.

От 2016 г. насам той заема длъжността Директор на управление "Правно" в УниКредит Булбанк.

Велко Джилизов е дипломиран магистър по право и магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.