Николо Убертали

Заместник-председател на Надзорния съвет

Niccolo-Ubertalli.jpg

Николо започва кариерата си в леярското предприятие „Teksid Aluminum“ през 1997 год. като инженер по процеси. През 2000 год. се премества в Милано и до 2002 год. работи в McKinsey като старши сътрудник. От 2002 до 2004 год. работи в „УниКредит Кларима“ като директор в областта на продажбите. От 2004 до 2006 год. Николо е първи заместник-председател в MBNA (САЩ и Обединеното кралство).

Има бакалавърска степен по Материално инженерство от Политехническия университет в Торино и магистърска степен по Бизнес администрация от Колежа за следдипломно обучение „Оуен“ към университета „Вандербилт“.

През 2006 год. заминава за България, където работи в „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ като председател и изпълнителен директор.

През 2009 год. се връща обратно в Италия като главен изпълнителен директор на Групата и след това между 2011 и 2012 год. изпълнява ролята на директор на „Кънсюмър файненс“ на Групата.

През 2012 год. се премества в Румъния, където поема поста на заместник-главен изпълнителен директор на румънската УниКредит Тириак банк. По това време е член на Управителния съвет на УниКредит Тириак банк, както и член на Управителния и Надзорния съвет на дружествата “Пайъниър инвестмънтс”, УниКредит Кънсюмър файненс България, УниКредит Кънсюмър файненс Румъния и Ergo Asigurari de Viata S.A. Румъния.

В периода 2015-2019 год. кариерата му продължава в Yapi Kredi като изпълнителен директор и заместник-главен изпълнителен директор. Освен това Николо е бил член на борда на различни дъщерни дружества на групата Yapi Kredi.

През 2019 год. е назначен като главен изпълнителен директор „Търговско банкиране“, ЦИЕ. Той е член на Изпълнителния ръководен комитет на УниКредит.