УниКредит Булбанк: заради mPOS очакваме бум на плащанията с карти при доставка до дома

УниКредит Булбанк: заради mPOS очакваме бум на плащанията с карти при доставка до дома

При поръчка на стоки или услуги по телефон или интернет, хората най-често избират плащането да става при доставка. Досега това ставаше основно в кеш. С новия мобилен терминал mPOS на УниКредит Булбанк и Visa всеки бизнес, който прави доставки до дома, вече ще има сериозен стимул да предложи на клиентите си картово плащане.

Освен улеснение за клиентите им, на които няма да им се налага да тичат до банкомата преди пристигането на поръчаната пица, книга или дреха, с mPOS фирмите ще намалят разходите си. Ако досега търговец искаше да предложи на клиентите си да платят с карта при доставка на стока или услуга у дома, куриерът му трябваше да носи две нелеки устройства. mPOS заменя едното от тях, като новото устройство е неколкократно по-леко (само 123 грама), два пъти по-късо и три пъти по-тънко от друг мобилен ПОС (вижте разликата на снимката).

Важен ефект от ползването на mPOS, освен увеличаването на плащанията с карти при доставка до дома, е намаляването на риска от това куриерите да се движат навън с по-големи суми пари.

В допълнение досега за всяко от двете устройства, нужни за плащане извън търговския обект – мобилен ПОС и касов апарат - се плащаха месечни консумативи – за сим карта, хартия и т.н. С mPOS разходите за едното устройство се спестяват.

Плащането с карта при доставка чрез mPOS на практика е два пъти по-бързо в сравнение със съществуващите досега възможности.

Услугата е подходяща за всички от дистрибутори, куриери, ресторанти, магазини, онлайн магазини с доставка до заведения и зали с входна такса, таксиметрови услуги и всеки друг бизнес с плащане на адрес на клиента. УниКредит Булбанк очаква удобството на mPOS за фирмите и техните клиенти да доведе до бум на плащанията с карти при доставка до дома.

За търговци, които искат да свържат mPOS със смарт устройство, УниКредит Булбанк и Visa предоставят безплатно приложение mPOS, което може да бъде свалено от интернет магазин. То може да бъде интегрирано и към друго приложение, с което търговецът изпълнява бизнеса си.

Това е първият в света mPOS терминал с подобна комбинирана функционалност, който осигурява още по-широки възможности за плащане с карта вместо кеш.

Всеки търговец, който иска да се възползва от възможностите на mPOS, може да се обърне към банката. Повече информация за кампанията на УниКредит Булбанк и Visa може да бъде намерена на сайта на УниКредит Булбанк.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Мара Барева,тел. +359 (0) 2 9264 963, nbsb/cbsfwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch