УниКредит Булбанк откри корпоративен филиал в Русе

УниКредит Булбанк откри корпоративен филиал в Русе

Банката създава новия филиал, за да подобри бързината и ефективността на обслужване на корпоративните клиенти в региона

УниКредит Булбанк откри официално корпоративен филиал в Русе. Новият специализиран филиал, разположен удобно в центъра на града на пл. «Света Троица» 5, се създава с цел да се подобри още повече бързината и ефективността на обслужване на корпоративните клиенти на банката в Региона. Лентата прерязаха лично главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и кмета на град Русе Божидар Йотов (на снимката).

Това е шестият корпоративен филиал след тези в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Стара Загора. През следващата година банката ще открие още два корпоративни филиала в страната.

Данни за бизнеса на УниКредит Булбанк в регион Русе (обхваща регионите на Русе, Велико Търново, Габрово, Севлиево, Разград):

Корпоративно банкиране:

• УниКредит Булбанк обслужва около 900 големи корпоративни клиенти – сред тях са най-големите предприятия в региона.

• Над 300 млн. лева кредити над 50 млн. лева депозити към края на август 2010 г.

• Има раздвижване по отношение търсенето на оборотно финансиране, но все още търсенето на инвестиционни кредити след кризата е плахо, показват наблюденията на специалистите в региона.

Банкиране за граждани и малки фирми:

• В регион Русе УниКредит Булбанк има 20 филиала за обслужване на граждани и малки фирми. Банката има близо 100 000 клиенти в този регион в сегмента банкиране на дребно.

• Кредитирането на граждани и малки фирми запазва нивата си през тази година и до края на август достигна над 325 млн. лева.

• С близо 10% са нараснали спрямо миналата година депозитите на граждани и малки фирми в банката. Към края на август те са над 225.5 млн. лева

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и корпоративни комуникации:

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, 0894 570 159, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева: тел: 02/9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch