УниКредит Булбанк избра Варна за първия си специализиран Корпоративен център

Фирменото кредитиране в региона е нараснало с 30% през миналата година

УниКредит Булбанк избра Варна, за да открие първия си специализиран център за обслужване на корпоративни клиенти. От днес центърът, който се намира на бул. „Сливница” 28 в морската столица, официално отвори врати за клиенти на банката.

Изборът на Варна за първи град, в който да заработи специализиран Корпоративен център не е случаен – регионът е сред икономически най-развитите в страната с водещите си позиции в областта на земеделието и туризма, както и силно представящите се сектори на индустрията, строителството, транспорта и продажбите.

„Регион Варна обединява, освен Варна, и още няколко града с добри икономически перспективи като Шумен, Добрич, Девня и Силистра. УниКредит Булбанк напълно подкрепя бизнеса в региона в стремежа му максимално да оползотворява възможностите, които стратегическото местоположение предлага”, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

„С откриването на първия си специализиран център УниКредит Булбанк ще предложи на корпоративните си клиенти – около половината от всички средни и големи компании в региона - необходимите им, гъвкави и клиентски ориентирани финансови решения под един покрив и при достатъчно дискретна атмосфера”, каза Йорданка Панова, директор “Корпоративно банкиране” за регион Варна.

По данни на УниКредит Булбанк само през миналата година в регион Варна банката е отпуснала над 500 млн. лв., за да финансира бизнеса в региона. Това означава, че през 2008 г. корпоративните заеми са нараснали с около 30% на годишна база.

Тези данни, както и привлечените над 100 млн. лв. под формата на фирмени депозити, са най-красноречивото доказателство за потенциала на региона.

За контакти:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и корпоративни комуникации

Виктория Блажева, тел: 0894/570 159, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева: тел: 0894/518 193, Flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch