УниКредит Кънсюмър Файненсинг подкрепя обучението на кучета водачи

За втора година УниКредит Кънсюмър Файненсинг организира дарителска кампания в полза на фондация „Очи на четири лапи“.

През целия ноември, за всеки новоотпуснат кредит, дружеството ще дарява по 1 лев за отглеждането и обучението на кучета водачи.

В кампанията „Виждам света през неговите очи“ на УниКредит Кънсюмър Файненсинг ще се включат и някои от търговските партньори на дружеството –хипермаркети Технополис, хипермаркети Практикер, верига магазини Зора, PCStore, Laptop.bg, Студио Модерна, Рейнбоу България. Te ще удвоят сумата от даренията от техните обекти като за всеки отпуснат от УниКредит Кънсюмър Файненсинг стоков кредит също ще дарят по 1 лев.

„Избрахме да подпомогнем Фондация „Очи на 4 лапи“, защото това е единствената организация в България, която предоставя подобен вид социална услуга - обучение на кучета водачи за незрящи хора. Вярваме в добрите резултати от съвместната ни дейност“, коментира Джакомо Волпи, главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг България.

Миналата година УниКредит Кънсюмър Файненсинг успя да събере за благородната кауза 20000 лв. Очакванията са, че тази година дарената сума ще бъде по-голяма, защото в кампанията се включват и търговските партньори на дружеството.

Фондация „Очи на четири лапи” е неправителствена организация, която обучава кучета водачи на слепи и кучета асистенти на хора с увреждания, както и обучава хората с увреждания за работа и живот със служебни кучета. „Очи на четири лапи” е пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи / EGDF /, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи/ IGDF /.

Към момента „Очи на четири лапи” е обучила и предала 56 кучета водачи и асистенти от породите голдън ретривър, лабрадор и немска овчарка. Мисията на фондацията е изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания. В България има 16 000 слепи граждани, а на Балканите над 200000.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Мара Барева, тел. +359 (0) 2 9264 963, nbsb/cbsfwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch