Коледа в пространството за съвременно изкуство - УниКредит Студио

Коледа в пространството за съвременно изкуство - УниКредит Студио

УниКредит Студио ви кани да се потопите в празнично декорираното пространството за съвременно изкуство, както и да участвате в инициативата Коледа в УниКредит Студио от 6 декември 2018 до 11 януари 2019. Освен че ще се насладите на десет от най-хубавите илюстрации от книгата „Писма от Дядо Коледа“ на Дж. Р. Р. Толкин, ще имате възможност да си направите коледна фотосесия със семейството или приятелите.

Издателство Колибри е партньор на инициативата „Коледа в УниКредит Студио“.

От 6 този месец до 11 януари 2019 можете да посетите пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио (София, пл. Св. Неделя 7) и да използвате коледните декори, за да си направите коледна снимка с личния смартфон. Качете снимката във фейсбук страницата на пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио с хаштаг #коледавстудиото. Десетте снимки с най-много харесвания ще получат коледната книга „Писма от Дядо Коледа“.

„Поканихме Коледа в УниКредит Студио, защото много ни се искаше да съчетаем на едно място празничния уют, топлината на вълшебната книга на Толкин. Нямаме търпение да видим споделените коледни моменти на посетителите на Студиото. Сигурни сме, че книгата на Толкин би донесла още повече радост в домовете по Коледа“, каза Диляна Стоянова, директор на УниКредит Студио и старши мениджър спонсорства и събития в УниКредит Булбанк.

Книгата писма от Дядо Коледа разказва историята на автора Дж. Р. Р. Толкин. Всяка година той изпращал до децата си писма от Дядо Коледа, изписани с треперлив почерк и украсени с изящни цветни картинки.

В тях се разказвали великолепни истории за приключения и пакости, за битки с гоблини и пиршества с елфи. За вълнението на децата допринасял и начинът на получаване на писмата – понякога пуснати през комина, друг път донесени от пощальона, а веднъж оставени в дневната до пресен отпечатък от заснежен ботуш.

„Бъдете сигурни, че когато Толкин влиза в образа на Дядо Коледа, се ражда истинско изкуство! "Писма от Дядо Коледа се оказа" една от най-уютните и вълнуващи книги. В мига, в който я зърнах за пръв път, знаех, че това ще бъде нашата коледна книга. И тя вече няколко години радва малки и големи“, обясни Жаклин Вагенщайн, директор „Издателски стратегии и авторски права“ на издателство „Колибри“.

Всяка илюстрация в писма от Дядо Коледа, марка и плик са изработени лично от Дж. Р. Р. Толкин, представляват същинско произведение на изкуството и са поместени в книгата заедно с пълния текст на писмата от 1920 до 1943 година.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch