Изложбата People of Sofia в УниКредит Студио открива фестивала „Фотофабрика“

Изложбата People of Sofia в УниКредит Студио открива фестивала „Фотофабрика“

Изложбата “Хората на София“ на Вихрен Георгиев, която може да бъде разгледана в УниКредит Студио до 18 май, откри фестивала „Фотофабрика“. За първи път пространството за култура на УниКредит Булбанк, намиращо се на пл. „Света Неделя“ 7 в София, е домакин на откриващата изложба.

„Правим фестивала „Фотофабрика“ заедно с УниКредит Булбанк вече шеста година, защото споделяме общи ценности и визия, както и желание да променяме средата, в която живеем и стремеж красотата да е навсякъде около нас“, каза Еми Барух, директор на фестивала. В речта си за откриването на изложбата на 22 април тя благодари за партньорството и на Столична община и обясни, че това е причината именно „Хората на София“ да е началото на фестивала.

 

„Това, което се опитваме да правим институционално, а и в личен план всеки от нас, е да модернизираме средата. Ако се съревноваваме с миналото си, сме постигнали много. Но ние се съревноваваме с целия свят и е важно с такива малки парчета да изграждаме образа на страната ни“, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

 

„За мен е голяма чест да поставя началото на фестивала“, каза авторът на изложбата Вихрен Георгиев.

Изложбата „Хората на София”  може да бъде разгледана всеки делничен ден до 18 май от 10 до 19 часа и в събота от 11 до 18 часа в УниКредит Студио (пл. Света Неделя 7, в ляво от входа на централния филиал).


ЗА УНИКРЕДИТ СТУДИО:

Галерията за съвременно изкуство UniCredit Studio е открита в началото на 2012 г., когато България бе избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото UniCredit Studio след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

 От откриването си до момента галерията е представила изложби на млади и талантливи български творци, сред които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев, Нора Ампова, Радослав Нинов-Руди, Яна Лозева и др.

През 2016 г. фотожурналистът  и носител на “Пулицър” Рене K. Байер представи в галерията световноизвестната си изложба Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.

През годините галерията е била партньор на знакови фотографски събития като фестивала “Фотофабрика”, Месец на фотографията и др.  От началото на 2017 г. UniCredit Studio намери своя нов дом на обновения партерен етаж на УниКредит Булбанк на пл. “Св. Неделя” в центъра на София.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch