Новини

#InvestEU: ЕИФ и УниКредит сключиха споразумение за 160 млн. евро за финансиране на иновативни МСП

Бизнес, Финанси
#InvestEU: ЕИФ и УниКредит сключиха споразумение за 160 млн. евро за финансиране на иновативни МСП

УниКредит Булбанк ще предостави 15 млн. евро на български компании по програмата.
 

УниКредит Булбанк продаде портфолио от необслужвани кредити

Бизнес, Финанси

УниКредит Булбанк продаде портфолио от необслужвани кредити на корпоративни клиенти на Агенция за събиране на дългове ЕАД, дъщерно дружество на B2Holding ASA.

 

Ипотечното и потребителското кредитиране нарастват през 2016 г.

Бизнес, Финанси

Ипотечното и потребителското кредитиране в България нарастват през 2016 г. на фона на раздвижване на жилищния пазар.

През 2016 г. депозитите продължиха да нарастват, а лихвените проценти по тях да намаляват

Бизнес, Финанси

През 2016 г. се запази тенденцията към увеличение на привлечените средства, което доведе до по-висока ликвидност на банковата система.

Финансовите инструменти вече заемат истинските си места

Финанси

След като доходността по депозитите вече е на нормални пазарни нива, време е да се замислим как да инвестираме спестяванията си така, че след време те да са се увеличили.

Все по-често теглим потребителски кредити за рефинансиране на стари заеми или доплащане за жилище

Планираните разходи в по-големи размери (ремонт, почивка, покупка на автомобил, жилище и др.) са основните предпоставки потребителите да търсят финансиране от своята банка.

Левон Хампарцумян: България се учи от грешките на страните с по-развити финансови услуги

Бизнес, Финанси

България има привилегията да се учи от грешките на страните с по-развити финансови услуги и да възприема само най-добрите услуги и технологии

От серията „Финанси за нефинансисти: практични съвети за управление на парите“: Кога да започнем да възпитаваме децата си как да харчат пари

Как да възпитаме децата си в разумно отношение към парите, без да се превърнем в дребнави родители, които на всяка детска молба за нова покупка да отговаряме: „А знаеш ли това колко струва?“

Левон Хампарцумян на форума „Шумът на парите“: Финансовите услуги ще стават все по-достъпни за хората, прогнозира главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Бизнес, Финанси

Финансовите услуги ще стават все по-достъпни за хората, прогнозира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк при откриването на форума „Шумът на парите“.

Решението на ЕЦБ води до натиск върху приходите и у нас

Бизнес, Финанси
Решението на ЕЦБ води до натиск върху приходите и у нас

Решението на ЕЦБ за по-дълбоко навлизане на лихвите по свръхрезервите в отрицателна територия ще окаже натиск върху приходите на банките в еврозоната, включително и у нас. При това ефектът върху българските банки ще бъде по-голям поради няколко причини.