Новини

Общото събрание на акционерите на УниКредит Булбанк взе решение за разпределяне на дивидент

УниКредит Булбанк  ще разпредели  430 039 011,07 лева от печалбата си за 2018 г. след облагане с данъци за изплащане на дивиденти на акционерите.

УниКредит Булбанк подписа споразумение за 75 млн. евро с ЕБВР

Рамковото споразумение подкрепя растежа и засилва конкурентоспособността на българските предприятия.

УниКредит дава начало на проекта си за Social Impact Banking в цялата група

След успешната първа година от началото на проекта в Италия с одобрено финансиране от 72,9 милиона евро, инициативите ще бъдат разгърнати на нови десет пазара през 2019 г. Стартът ще бъде подкрепен от продажбата на арт колекцията на УниКредит в Италия, Германия и Австрия.

Четири български фирми се присъединяват към CEE Lounge ELITE

Иновативната инициатива UniCredit CEE Lounge ELITE има за цел да ускори растежа на обещаващи нови компании в страните от Централна и Източна Европа, в които УниКредит присъства, и да насърчи връзките между тях.

Теодора Петкова ще поеме от Левон Хампарцумян поста председател на УС и главен изпълнителен директор

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме позициите на председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 г. след  получаване на необходимите регулаторни одобрения от БНБ.

До 2022г: УниКредит планира на 20% от лидерските позиции да бъдат жени

Това е част от плана за действие на банката по отношение на разнообразието.

Над 20 МСП участваха в семинар в България от програмата ELITE на Лондонската фондова борса

Високопоставени представители на повече от 20 от най-динамично развиващите се български компании участваха на първия по рода си семинар, организиран в България от програмата ELITE на Лондонската фондова борса.

Fitch потвърди рейтингa на УниКредит Булбанк BBB- и повиши оценката на самостоятелна основа до bb+

Анализаторите обосновават решението за повишения кредитен рейтинг на самостоятелна основа с подобреното качество на активите.

УниКредит Бупбанк изплаща дивиденти за 2017 г.

Решението за разпределение на дивидент беше взето на годишното Общо събрание на акционерите на УниКредит Булбанк на 11 април 2018 г.

Три български компании ще участват в обучителна програма на УниКредит и Лондонската фондова борса

Общо пет МСП от три страни от региона ще се включат в майското издание на UniCredit CEE Lounge ELITE. Платформата ELITE насърчава връзките между МСП в страните от ЦИЕ, в които присъства УниКредит.