Как да се предпазим от телефонни измами?

Как да се предпазим от телефонни измами?

Уважаеми клиенти,

Информираме Ви за зачестили опити за телефонни измами от международни телефони, които се изразяват с еднократно позвъняване. Позвъняванията не се извършват от „УниКредит Булбанк“ АД.

Имайте предвид, че този вид обаждания целят отдалечено да се атакуват Вашите телефони с оглед да се установи контрол върху телефона Ви и да се открадне лична и финансова информация, записана на телефонните Ви устройства. Тези злоумишлени действия са възможни, ако отговорите или върнете обаждане на номера, който Ви е търсил.

При получаване на подобно съмнително обаждане Ви съветваме да спазвате следните указания:

  • Приемайте и връщайте обаждания само на познати от Вас телефонни номера;
  • Не отговаряйте и не връщайте обаждане на международни номера;
  • Не изпълнявайте и не следвайте инструкции за избиране на номер със нетипични символи;
  • Ако сте попаднали на подобно обаждане и сте отговорили или върнали разговор, сменете паролите за достъп на всички акаунти, които използвате през телефона си. Ако услугите, които използвате позволяват включване на по-високо ниво за защита (допълнително потвърждаване, втора парола), ги активирайте;
  • Проверете дали само Вие сте администратор на телефона и ако има процес/администратор, който е различен от познатите Ви, го премахнете.

В случай на най-малкото съмнение  за злоупотреба с личните Ви данни, се свържете незабавно с банката на номер  0700 1 84 84 или кратък номер 1 84 84.