Енрико Минити

Главен оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

enrico-minniti.jpg  Енрико Минити има солиден професионален опит в няколко банки от УниКредит. Той започва кариерата си в Credito Italiano като рилейшъншип мениджър през 1997 г., а през 2000 г. поема мениджърски отговорности в управлението за структурно финансиране. През 2003 г. се премества в UBM, където работи за затвърждаването на водещите позиции на УниКредит във финансирането в Италия.

Международната кариера на Енрико Минити започва с назначението му за директор на отдела за специализирано кредитиране в Банк Аустрия във Виена през 2007 г. След това през 2008 г. той се присъединява към екипа на Ukrsotsbank в Украйна като директор „Недвижими имоти, специализирано кредитиране и преструктуриране“.

През 2010 г. той е поканен обратно в Банк Аустрия да създаде управлението за координация на финансиращите дейности в Централна и Източна Европа. Под негово ръководство УниКредит се утвърди на водещи позиции в тази област за ЦИЕ и получи няколко престижни международни награди.

През март 2015 г. Енрико Минити става директор „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ за ЦИЕ и допринася за развитието на бизнеса в региона.

От септември 2016 г. е главен оперативен директор и заместник председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.