Емилия Палибачийска

Главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

emilia-palibachiyska.jpg Емилия Палибачийска е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Има множество специализации в областта на финансите и корпоративния мениджмънт: Advanced Management Program (IESE Business School); счетоводство и анализ (University of Toronto); инвестиции и приватизационни техники (EBRD); финанси и мениджмънт на финансови институции (Bank of Tokyo).

Професионалният й опит преди 2002 г. включва ръководни позиции в ОББ, Банкова консолидационна компания, Ърнст & Янг АФА.

От 2002г. до 2007г. тя заема поста Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, като отговаря за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор.

От 2007г. досега Емилия Палибачийска е Главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.