Антоанета Куртяну

Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

antoaneta-curteanu.jpg Антоанета Куртяну е завършила Академията за икономически науки в Букурещ и Висшето училище по банково дело на американския Louisiana State University. Автор е на книгата „Факторингът в международната търговия“ и е член-учредител на Асоциацията на жените в бизнеса в Румъния.

Антоанета Куртяну има повече от 18 години опит в УниКредит. В периода 2005-2007 г. е изпълнителен вицепрезидент и член на Управителния съвет на УниКредит Румъния. Заемала е високи мениджърски позиции в румънската банка на УниКредит като директор „Глобални трансакции“ и заместник-директор „Корпоративно банкиране“ в периода 2007-2010 г. През 2010 г. става главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг Румъния.

Последователният ѝ фокус към постигането на отлични бизнес резултати и лидерските ѝ умения допринасят за определянето на Антоанета Куртяну за „Главен изпълнителен директор на годината“ в Румъния през 2012 г. Списание Форбс Румъния я поставя в списъка на една от 50-те най-влиятелни бизнес дами в страната през 2014 г. и ѝ дава награда за изключителни постижения във финансовите услуги на дамската Гала вечер на списанието през 2015 г.

От май 2016 г. Антоанета Куртяну е директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“ в УниКредит Булбанк и член на Управителния съвет на банката.