Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Ралука Попеску

Управител, Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

Ралука Попеску

Ралука Попеску От 2019 година Ралука Попеску е управител на УниКредит Флийт Мениджмънт, също така изпълнява длъжността Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк oт ноември 2019 г. Тя е и член на Надзорния съвет на УниКредит Лизинг и Председател на борда на директорите на УниКредит Факторинг.

Ралука Попеску се дипломира от Факултета по банково дело и фондови пазари на Академията за икономически науки в Букурещ. В последствие завършва Магистратура по Бизнес Администрация  в румънско-канадския  MBA Business School към университета в Отава в Букурещ.

Тя започва кариерата си в банковия сектор през 2000 г. и се присъединява към екипа на УниКредит две години по-късно като мениджър международни клиенти в УниКредит Банк Румъния. Между 2004г. и 2007 г. е старши мениджър международни клиенти в HVB Румъния (по-късно УниКредит Tiriac Bank), а между 2007г. и 2010 г. е  Директор на филиал в Корпоративно и Частно банкиране в УниКредит Банк Румъния. През ноември 2010 г. тя става директор на Италианското бюро за корпоративни клиенти.

Ралука Попеску заема позицията Директор на Международния център на УниКредит Банк Румъния в периода януари 2012г .– юни 2015г., а в последствие надгражда своя професионален опит заемайки позицията - Директор на Международния център в Унгария до края на месец септември 2019г.