Антоанета Куртяну

Председател на борда на директорите на УниКредит Факторинг и директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

antoaneta-curteanu-big.jpg Антоанета Куртяну има повече от 18 години опит в УниКредит. От 2010 г. до сега е била главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг Румъния. Преди това в професионалната си кариера е заемала високи мениджърски позиции в румънската банка на УниКредит като директор „Глобални трансакции“ и заместник-директор „Корпоративно банкиране“ в периода 2007-2010 г. В периода 2005-2007 г. е била изпълнителен вицепрезидент и член на борда на УниКредит Румъния. Антоанета е завършила Академията за икономически науки в Букурещ и Висшето училище по банково дело на американския Louisiana State University.

Автор е на книгата „Факторингът в международната търговия“ и е член учредител на Асоциацията на жените в бизнеса в Румъния. Последователният ѝ фокус към постигането на отлични бизнес резултати и лидерските ѝ умения допринасят за обявяването на Антоанета Куртяну за „Главен изпълнителен директор на годината“ в Румъния през 2012 г. Списание Форбс Румъния я поставя в списъка на 50-те най-влиятелни бизнес дами в страната през 2014 г. и ѝ дава награда за изключителни постижения във финансовите услуги на дамската Гала вечер на списанието през 2015 г.