Нагоре икона Бутон за връщане към началото

За UniCredit Studio

 

УниКредит Студио дава възможност на млади творци да представят проектите си пред публика, предоставяйки им поле за изява на атрактивно място в София. УниКредит Студио е създадено от УниКредит Булбанк през 2012 и вече има история на десетки изложби.

За UniCredit Studio

UniCredit Studio - Пространство за съвременно изкуство

УниКредит Студио, разположено в самото сърце на София, има за цел да подкрепи младите артисти в техните първи творчески изяви. Идеята на УниКредит Булбанк да инвестира в създаването на това пространство ясно показва ангажираността й да допринася не само за развиване на благоприятна икономическа и социална среда, но и да създава подходящ климат за културата и изкуството в страната.

Досега в УниКредит Студио са представяни разнообразни творчески проекти: живопис, фотография, сценографски проекти, дигитален печат, инсталации и др. като подборът става след консултации с партньори, които имат доказани познание и експертиза в областта на различните направления в изкуството. Галерията към УниКредит Булбанк прави и изнесени изложби по страната, които се организират във филиали на банката или на друго подходящо място по покана на партньори.

УниКредит Студио не е галерия, въпреки че предоставя възможност за експозиции на млади артисти, а е пространство, което банката създаде в подкрепа на развиването на градска култура. Това е място за събития, музика, изкуство, книги, представяния – всичко, което добавя цвят и вдъхновение в средата около нас.


* УниКредит Студио не е комерсиална инициатива и банката не генерира приходи.