За UniCredit Studio

 

УниКредит Студио дава възможност на млади творци да представят проектите си пред публика, предоставяйки им поле за изява на атрактивно място в София. УниКредит Студио е създадено от УниКредит Булбанк през 2012 и вече има история на десетки изложби.

UniCredit Studio - Пространство за съвременно изкуство

УниКредит Студио, разположено в самото сърце на София, има за цел да подкрепи младите артисти в техните първи творчески изяви. Идеята на УниКредит Булбанк да инвестира в създаването на това пространство ясно показва ангажираността й да допринася не само за развиване на благоприятна икономическа и социална среда, но и да създава подходящ климат за културата и изкуството в страната.

Досега в УниКредит Студио са представяни разнообразни творчески проекти: живопис, фотография, сценографски проекти, дигитален печат, инсталации и др. като подборът става след консултации с партньори, които имат доказани познание и експертиза в областта на различните направления в изкуството. Галерията към УниКредит Булбанк прави и изнесени изложби по страната, които се организират във филиали на банката или на друго подходящо място по покана на партньори.

УниКредит Студио не е галерия, въпреки че предоставя възможност за експозиции на млади артисти, а е пространство, което банката създаде в подкрепа на развиването на градска култура. Това е място за събития, музика, изкуство, книги, представяния – всичко, което добавя цвят и вдъхновение в средата около нас.


* УниКредит Студио не е комерсиална инициатива и банката не генерира приходи.