Добре дошли!

Създадохме този блог в стремежа си да се развиваме като отговорна компания, която използва всички канали за общуване със своите клиенти. В динамични за икономиката времена за нас е важно да сме максимално прозрачни и ясни в посланията си. Амбицията ни е да продължим с този подход и в корпоративния блог.

Народни поговорки с финансов превод (Част втора)

UCB_building

Колко често попадате на мъдри мисли и цитати от популярни личности, докато разглеждате фейсбук профила си или браузвате из интернет? Вероятно поне по няколко пъти на ден. Подобни мисли и цитати служат както за мотивация, така и за логично обяснение на едно или друго явление – при всички случаи споделянето им вече се е превърнало в рефлекс.

От серията „Финанси за нефинансисти: практични съвети за управление на парите“: Следпразнична детоксикация за семейния бюджет

UCB_building

Първи дни на работа след дългите празници. Агнетата и зелените салати с лук са изядени. Последните боядисани яйца се въргалят из хладилника, богатите трапези и палмите от ваканцията са надлежно снимани и споделени във фейсбук. В този момент вместо априлската заплата в джобчето ни дрънкат повече семки и бонбонки, тук-там овъргаляни с пясъка от някой плаж. Молим се прогнозираната от Емо Чолаков „циганска зима“ с хладно за сезона време да свърши бързо и изчисляваме дните до лятната ваканция.

Как да печелим контакти и нов бизнес от събития (Част втора)

UCB_building

Присъствието на бизнес събитие без план какво искаме да постигнем на него – да се срещнем с клиент, да се запознаем с потенциален партньор, да предложим сделка или друго – е чиста загуба на време и ресурс. Вижте още съвети за това как да бъдете успешни по време на бизнес събитие във втората част от нашия материал по темата.

От серията „Финанси за нефинансисти: практични съвети за управление на парите“: Кратък наръчник на кандидат-милионера

UCB_building

Богатите – тези хора, които имат всичко. Живеят в прекрасни къщи, лимузината и шофьорът ги чакат пред дома им, за да ги откарат на работа, там ги очаква голям лъскав кабинет само за тях… Ех, живот – мечта. Но не съвсем.

От серията „Финанси за нефинансисти“: Станете директор на своето финансово благополучие

UCB_building

Боли ни зъб – отиваме на зъболекар, чупи се колата – в автосервиз, наводнение в къщи – на помощ е водопроводчикът, купуваме дом – с брокер и нотариус. Защо тогава за едно толкова сериозно и отговорно дело като управлението на личните финанси обичайно разчитаме само на себе си?

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck